Voorwaarden en garantie

1. Bestellingen

U kunt bij ons bestellen via de webshop, e-mail, telefonisch of een bezoek aan onze werkplaats (na telefonisch overleg!). Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u via de mail een bevestiging van uw bestelling met daarin een overzicht van uw bestelling, de totale kosten en een verwachte leverdatum (of afhaaldatum).

2. Betaling

Betaling kan via de webshop. U betaalt via Ideal of via een bankoverschrijving. Uw meubel wordt gemaakt na ontvangst van uw betaling.

3. Bezorgen

Bezorgen is bij ons mogelijk. Wij hanteren per artikel een vergoeding, welke afhankelijk is van de grootte van het meubel. Wij bezorgen in de regel op woensdag en op zaterdag. Op drukke momenten maken wij een planning van de route en kunnen daar helaas niet van afwijken. De transporteur levert de meubelen tot over de drempel en helpt niet met monteren, maar met de bijgeleverde beschrijving kunt u dit heel makkelijk zelf.

4. Gebruikte materialen en onderhoud van de meubels

Al onze meubels worden gemaakt van nieuw steigerhout. De gemonteerde meubels worden blank en gladgeschuurd geleverd. U kunt dus na ontvangst direct zelf een afwerking op de meubels aanbrengen, maar dit is niet beslist noodzakelijk. De meeste van onze klanten kiezen voor een afwerking met grey- of whitewash of een tuinbeits. Ook afwerking met een blanke lak is mogelijk. Een juiste behandeling van het hout kan ervoor zorgen dat vocht het hout niet kan binnendringen en geeft een langere levensduur aan uw meubel. Bouwpakketten leveren wij ongeschuurd.

Steigerhout is een natuurproduct. Het kan dus onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid gaan werken (krimpen, uitzetten of kromtrekken). Op de werking van hout kunnen wij geen garantie geven.

5. Levering

U krijgt uw meubel als bouwpakket of als semi-bouwpakket geleverd. Bij een bouwpakket krijgt u op maat gezaagde planken en latjes, een uitvoerige beschrijving en een doos schroeven. Hiermee kunt u, als u een beetje handig bent, de bank zelf in elkaar zetten.

U kunt er ook voor kiezen om het grootste deel van het montagewerk door ons uit te laten voeren. De armleuningen, zitting en rugleuning zijn dan voorgemonteerd. U moet bij levering alleen de armleuningen op de juiste afstand zetten, de zitting en rugleuning plaatsen en de bijgeleverde 10 schroeven indraaien. Met een beetje handigheid kunt u binnen 10 minuten van uw bank of stoel genieten. Alle andere producten worden geleverd zoals ze in de winkel getoond worden.

Een foto van het pakket dat u ontvangt:

6. Garantieafspraken

  • Artikel defect ontvangen: Als een meubel defect ontvangen of bezorgd is, kunt u binnen 14 dagen een klacht indienen. Wij zullen dan de klacht z.s.m. oplossen.
  • Wet kopen op afstand: U heeft bij ons ook recht op retour als in de wet kopen op afstand. Echter, als er producten speciaal voor u gemaakt zijn, zoals bij ons altijd het geval is, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet.
  • Een klacht kunt u melden via info@villekula.nl of op telefoonnummer 06-13876700